Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pomidory z puszki lub koncentrat 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Kukurydza z Puszki 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
żółty ser 25 gram
cebula 1 sztuka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański kociołek

Kurczaka doprawiamy, podsmażamy na patelni razem z pokrojoną cebulą i papryką. Gdy się zarumienią, dodajemy pomidory, zmniejszamy ogień i czekamy aż odparują i sos zgęstnieje. Następnie doprawiamy czosnkiem, chili, solą i pieprzem( potrawa powinna byc ostra ;). Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydze, podsmażamy jeszcze 2, 3 minuty. Przekładamy Danie na talerze, posypujemy tartym serem i umieszczamy na pól minuty w mikrofali lub nagrzanym piekarniku (do rozpuszczenia się sera).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 03.07.2012 09:52
pyszności
Rafał10 03.07.2012 09:23
uwielbiam kuchnię meksykańską :)
Katarzyna87 03.07.2012 08:17
fajne
Cukiereczek13 03.07.2012 00:16
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak