Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piniowa pizza La Mafia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 30 cm
szynka 5 plastrów
pieczarki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
boczek 5 plastrów
ser gouda 150 gramów

Sos

ketchup pikantny 3 łyżki
sos chili 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piniowa pizza La Mafia

Ciasto przygotowujemy w domu lub kupujemy gotowe. Rozpościeramy na blaszce.

Ketchup mieszamy z sosem chili oraz oregano. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem smaruję ciasto do pizzy. Posypuję startym serem.

Boczek i pieczarki kroję w plasterki. Rozgrzewam patelnię grillową i wytapiam tłuszcz z boczku. Następnie grilluję plasterki pieczarek.

Na pizzy układam plasterki szynki, bekonu oraz pieczarki. Na koniec posypuję pokrojoną cebulą. Tak przygotowaną pizzę wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Piekę 15 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.08.2012 08:45
ekstra;)
goofy9 14.08.2012 22:49
apatyczna
Puszcza 11.08.2012 08:24
o super skladniki
Justyna/Dzastus 27.07.2012 07:32
ekstra przepisik.
Grażyna13 05.07.2012 09:15
Fajna pizza :)
Katarzyna/kate1980 04.07.2012 22:34
super
Jolanta_P-S 04.07.2012 21:32
Musi być smaczna
Mati13 03.07.2012 20:17
bardzo ładna
Ewa104 03.07.2012 11:31
Mniam,pysznie wygląda.
parysek10 03.07.2012 11:13
ciekawy pomysł z tym ciastem
Rafał10 03.07.2012 09:30
wygląda bardzo apetycznie :)
Ankha 03.07.2012 06:41
Konkretne i pożywne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak