Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna szyneczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
sól
pieprz
chili Prymat
oliwa 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna szyneczka

Szynkę płuczemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Nacieramy solą, pieprzem i chili i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Następnie smarujemy mięso oliwą i wkładamy w rękaw foliowy. Zamykamy rękaw i na środku robimy małę nakucie. Pieczemy w 200 stopniach ok 1,5 godziny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 09.03.2014 16:32
bardzo lubię taką szyneczkę
Kuchareczka2 15.08.2013 20:57
domowa wędlinka na ciepło i zimno
Adam/ZUB3R 14.12.2012 10:52
ooo coś dla mnie
Bernadeta1 06.10.2012 09:50
pychota
Izabela/bella81 27.09.2012 09:42
musi być bardzo pikantna
Motorek 05.09.2012 10:08
smaczne
wulkanxd 16.08.2012 09:40
SUPER!
wulkanxd 16.08.2012 09:40
SUPER!
Zdzisław 12.08.2012 11:55
najlepsza do chleba zamiast kiełbasy
fictor123 08.08.2012 13:13
mniam
Kas2 05.08.2012 18:53
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak