Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe z konfiturą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 80 g
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżecz.
cukier 170 g
cukier demara 4 łyż.
kakao 4 łyż.
czekolada mleczna 200 g
mleko 250 ml
jajko 1 szt.
czekolada gorzka 100 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżecz.
konfitura wiśniowa 6 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe z konfiturą

Kroki postępowania

1
Muffiny: W jednej misce mieszam razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, obydwa rodzaje cukru, kakao, pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, mleko, margarynę oraz jajko. Miksuję całość do czasu, aż masa się połączy i będzie jednolita, ale nie mieszam zbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Krok 1 - Babeczki czekoladowe z konfiturą foto
2
Połowę ciasta przekładam do papilotek na muffiny, wykładam po pół łyżeczki konfitury wiśniowej i przykrywam pozostałą, czekoladową masą. Muffiny wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200*C i piekę około 25-30 minut.
Krok 2 - Babeczki czekoladowe z konfiturą foto
3
Po upieczeniu i ostudzeniu dekoruję muffiny polewą czekoladową.
Krok 3 - Babeczki czekoladowe z konfiturą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 15.08.2012 08:18
pycha
Zoso 03.08.2012 23:32
pysznie wyglądają:)
Magdalena/Madija 27.07.2012 22:50
smaczne
Ankha 03.07.2012 06:50
Mocno czekoladowe,na pewno znikają w okamgnieniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak