Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej porzeczki z miętą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czerwona 1 kg
woda 2 szklanki
cukier 1 kg
mięta 7-10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej porzeczki z miętą

Kroki postępowania

1
Do wrzącej wody dodać cukier. Gotować przez 10 min.
Krok 1 - Konfitura z czerwonej porzeczki z miętą foto
2
Do syropu dodać porzeczkę i gotować przez 30 min, nie mieszać tylko wstrząsać. Zostawić do wystygnięcia.
Krok 2 - Konfitura z czerwonej porzeczki z miętą foto
3
Następnego dnia konfiturę gotować przez 15 minut i przełożyć do słoików.
Krok 3 - Konfitura z czerwonej porzeczki z miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MMD 15.07.2023 10:42
A co z tą miętą ,kiedy dodać?
Doradca Smaku 17.07.2023 15:38
Miętę należy dodać do syropu wraz z porzeczkami. Pozdrawiam, Doradca Smaku :)
Anna152 15.08.2012 09:27
super
adelajda 03.08.2012 16:46
fajne !
traktorek 15.07.2012 20:41
interesujące
Cukiereczek13 14.07.2012 14:32
na pewno smaczna :)
kuklik 09.07.2012 20:23
a to ci pomysł
sylwia / sytofala 02.07.2012 21:39
szkoda , że porzeczka mi się skończyła :)
Mysiunia 02.07.2012 21:32
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak