Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 °C. Foremki lekko natłuścić albo wyłożyć papilotkami lub papierem do wypieków.
Masło rozpuścić, podgrzewać na małym ogniu do czasu, aż masło nabierze mocno orzechowego koloru i pojawią się w nim brązowe "okruszki". Pozostawić do przestygnięcia.
Do dużej miski przesiać mąkę i cukier puder. Dodać mielone migdały. Dokładnie wymieszać.
Mieszając stopniowo dodawać białka (białek nie ubijać lub ubić lekko za pomocą widelca). Gdy powstanie jednolita masa, wlać przestudzone masło. Najlepiej zrobić to przez sitko, tak aby nie dostały się do niego powstałe "okruszki". Dokładnie wymieszać.
Masę nałożyć do foremek. Na wierzchu, lekko dociskając, poukładać owoce.
Piec 15-25 minut lub do czasu, gdy ciastka nabiorą rumianego koloru. Przed wyjęciem z foremek pozostawić do przestygnięcia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !