Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Urozmaicona kapusta duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 400 g
groszek konserwowy 1/2 puszki
pomidor 4 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczek
keczup pikantny 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
marchewka młoda 4 sztuki
olej do smażenia
woda 125 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Urozmaicona kapusta duszona

Kapuste szatkujemy.
W rondlu rozgrzewamy olej .
Wrzucamy kapuste ,lekko solimy.
Marchewke obieramy i kroimy w cienkie plastry lub kostke .
Natkę pietruszki siekamy.
Pomidory kroimy w ćwiartki, a następnie na pół.
Do podduszonej kapusty dodajemy pokrojoną marchewke , odcedzony groszek i natkę pietruszki.
W razie potrzeby podlewamy pół szklanki wody.
Dusimy razem około 10 minut.
Pod koniec dodajemy keczup i doprawiamy do smaku pieprzem.
Gdy warzywa są miękkie zagęszczamy lekko 1 łyżką mąki rozpuszczonej w połowie szklanki zimnej wody.
Podajemy do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 20.01.2014 17:27
kapusta na bogato, pomysłowo
Wacław 09.12.2013 12:38
pyszny przepis na kapuste
Motorek 18.08.2013 10:28
podoba mi się przepis
Grażyna13 01.01.2013 22:41
Ciekawa :)
Bernadeta 31.10.2012 08:53
bardzo smakowity ten przepis,wypróbuje
Krzysztof15 15.08.2012 20:10
super pomysł
Anna133 10.08.2012 18:59
coś nowego i ciekawego
Mariposas 02.08.2012 21:11
super pomysł
caralajna 05.07.2012 09:09
lubię takie eksperymenty smakowe :) gratuluję fantazji :)
ben-ka 03.07.2012 00:40
urozmaicona ale pewnie pyszna:
Michaś 02.07.2012 18:44
super wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak