Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy.
W rondlu rozgrzewamy olej .
Wrzucamy kapuste ,lekko solimy.
Marchewke obieramy i kroimy w cienkie plastry lub kostke .
Natkę pietruszki siekamy.
Pomidory kroimy w ćwiartki, a następnie na pół.
Do podduszonej kapusty dodajemy pokrojoną marchewke , odcedzony groszek i natkę pietruszki.
W razie potrzeby podlewamy pół szklanki wody.
Dusimy razem około 10 minut.
Pod koniec dodajemy keczup i doprawiamy do smaku pieprzem.
Gdy warzywa są miękkie zagęszczamy lekko 1 łyżką mąki rozpuszczonej w połowie szklanki zimnej wody.
Podajemy do ziemniaczków.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    super wyglada :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    urozmaicona ale pewnie pyszna:
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie eksperymenty smakowe :) gratuluję fantazji :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super pomysł
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    coś nowego i ciekawego
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo smakowity ten przepis,wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    podoba mi się przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny przepis na kapuste
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    kapusta na bogato, pomysłowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !