Sposób przygotowania

Ok. 15 sztuk ( równych wielkością ,raczej większych , otwartych) pieczarek

4 łyżki granulatu sojowego

łyżka zmielonych płatków owsianych

cebulka

przyprawy w.g uznania

Kapelusiki pieczarek wrzucić na wrzącą osoloną i przyprawioną wodę . zagotować 3 min. , odcedzić .

farsz :

trzy pieczarki oraz pozostałe korzonki pokroić, poddusić z pokrojoną
cebulką dodać namoczony granulat , płatki i przyprawy .
Napełniać kapelusiki masą ,spody obtoczyć bułką tartą ,
ułożyć na blachę i zapiec ok. 30 minut .


Tym samym farszem można napełniać pieczone ziemniaki .

Gotujemy ziemniaki w mundurkach , studzimy , obieramy , kroimy wzdłuż ,
drążymy wgłębienia i napełniamy farszem, zapiekamy .
Udekorować natką pietruszki lub sosem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    hm ... tylko skąd wziąść ten granulat sojowy? Ja taki kiedyś sprowadzałam dla kiienta, ale on go używał do wyrobów na skalę przemysłową (konkretnie do wędlin - lepiej się grilowały i piekły). Nie wiedziałam, że da się to kupić detalicznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !