Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ze schłodzoną margaryną pokrojoną w kosteczki. Dodać piwo, cukier puder i cukier waniliowy. Szybko wyrobić ciasto (jeżeli potrzeba to dodać mąki) i wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Wyjąć ciasto i rozwałkować na koła wielkości talerza, pokroić na 8 części. Na podstawę każdego trójkąta nałożyć trochę powideł, zwinąć rogaliki. Piec w temp. 1800C przez 30 minut. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    MNIAM!!! Aż ślinka cieknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wygladaja przepysznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !