Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche rogaliki z dżemem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
piwo 3/4 szklanki
margaryna 30 dag
cukier puder 0,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 opak
dżem malinowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: kruche rogaliki z dżemem malinowym

Mąkę przesiać ze schłodzoną margaryną pokrojoną w kosteczki. Dodać piwo, cukier puder i cukier waniliowy. Szybko wyrobić ciasto (jeżeli potrzeba to dodać mąki) i wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Wyjąć ciasto i rozwałkować na koła wielkości talerza, pokroić na 8 części. Na podstawę każdego trójkąta nałożyć trochę powideł, zwinąć rogaliki. Piec w temp. 1800C przez 30 minut. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 02.07.2012 22:53
wygladaja przepysznie!
Rafał10 02.07.2012 16:56
MNIAM!!! Aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak