Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem mielonym i sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
mięso mielone 250 g
woda 1 szkl
sól
tłuszcz
pieprz
sos pieczarkowy 1 (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem mielonym i sosem pieczarkowym

SOS
Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć mięso,smażyć kilka minut.
Następnie sos rozmieszać z wodą, wlać do mięsa,mieszając zagotować.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Odcedzić wyłożyć na talerze.
Polewać makaron gotowym sosem pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.07.2012 22:35
super
Rafał10 02.07.2012 17:00
Oooo to musi być naprawdę pycha !!!
ewka1978 02.07.2012 16:04
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak