Sposób przygotowania

- 2 szklanki soi

- 2 duże cebule

- 2 ząbki czosnku

- ½ szklanki zmielonych płatków owsianych

- 2 łyżki koncentratu pomidorowego

- łyżka oleju

- bułka tarta

Przyprawy : majeranek ,pieprz ziołowy ,
papryka, sól, curry , kilka kropel sosu sojowego ,

Soję namoczyć przez kilka godzin a następnie ugotować przez ok. 1.5 godz.
z dodatkiem soli . Następnie zemleć w maszynce .
Cebulę i czosnek drobno posiekać zeszklić na patelni .

Wszystkie składniki ( oprócz bułki )wymieszać , regulując gęstość
masy bułką tartą , masa ma być plastyczna nie może się kruszyć .

Duża ilość bułki powoduje że pasztet posiada gęstszą konsystencję
i po upieczeniu daje się kroić w plastry . mniej bułki pasztet
będzie można rozsmarować po pieczywie .

Gotową masę włożyć do formy najlepiej podłużnej piec w piekarniku ok. 45 min

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !