Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe pierogi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
woda 300 ml
drożdże 50 g
oliwa 4 łyżki
sól
mąka 2 szkl
Farsz:
mozarella 1 szt
cebula czerwona 1 szt
szynka 200 g
oliwki
kapary całe Smak
pomidory krojone z puszki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe pierogi

Drożdż rozkruszyć i zalac wodą , dodać resztę składników i zagnieść ciasto , rozwalkować i wykroić koła najlepiej małą miseczką bo one mają być duże .
Farsz;
wszystkie składniki pokroic na kosteczkę , doprawić solą , dodać pomidory i wymieszać , na każde koło nałożyć farsz i zlepić , odstawić do wyrośnięcia po czym upiec :) Z podanych składników wyszło mi 10 szt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.08.2012 20:35
apetycznie wyglądają:)
Anna133 03.07.2012 21:22
pyszne, miękkie , rozpływają się w ustach ;)
1j1o1l1a1 02.07.2012 22:46
nie praktykowałam z drozdżami :)
Rafał10 02.07.2012 17:00
Oooo to musi być naprawdę pycha !!!
ewka1978 02.07.2012 16:04
super
Anna133 02.07.2012 15:19
Można też je podgrzac w mikrovele i odzyskuje ponownie smak i miękkość
Sylwia29 02.07.2012 15:08
Ciekawe !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak