Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korpusy do babeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1i1/2 szklanki
cukier puder 2/3 szklanki
masło roślinne 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: korpusy do babeczek

Mąkę przesiewamy, dodajemy masło pokrojone w małe kawałki, cukier i jajko. Ciasto szybko zagniatamy. Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości kilku milimetrów. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, wyklejamy ciastem, spody nakłuwamy widelcem. Pieczemy 15-10 minut w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak