Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg
jajko 1 sztuka
ziemniak 60 dag
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne

1.Ugotowane gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski, studzimy.
2.Ugotowaną rybę (można rozdrobnić widelcem) studzimy, dodajemy do ziemniaków. Dodajemy jajko, natkę, sok z cytryny, sól, pieprz. Masę wyrabiamy (jeśli jest zbyt mokra i klei się do rąk, dodajemy bułki tartej).
3. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy po 3 minuty z każdej strony na rumiano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 02.07.2012 18:04
jakie pyszne
Rafał10 02.07.2012 17:05
uwielbiam !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak