Sposób przygotowania

Szklanka ryżu ,2,5 szklanki wody , 2/3 szklanki granulatu sojowego, mała cebulka,
koncentrat pomidorowy ok. 3 łyżki sól pieprz , papryka zioła prowansalskie , bazylia ,
szczypior , koperek ,natka pietruszki .

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i przypraw , po 15 min. dodajemy grysik
i zeszkloną cebulkę .Gotujemy ciągle mieszając aż ryż wsiąknie wodę , dodajemy posiekany
szczypior , koper i natką ,mieszamy . Trzymamy pod przykryciem ok.. godziny .
Pastę możemy podawać ma gorąco z pieczywem i surówką , lub na zimno na kanapki z warzywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !