Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana ok.1 szkl
jajko 1-2 szt.
mięso mielone 40 dag
cebula 1 szt.
majeranek 1 łyżka
przyprawy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem

Ziemniaki wymieszać z mąka, jajkiem i solą, zrobić ciasto jak na śląskie. Mięso usmażyć z cebulą posiekaną w kostkę i z przyprawami. Brać po porcji ciasta i nadziewać farszem mięsnym i robić kulki. Gotować ok 3 minuty. Podawać polane tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 28.08.2012 13:26
Pyszności.
ziutula
ziutula 07.08.2012 21:38
z mięskiem lubię...
1j1o1l1a1 02.07.2012 22:49
smakowicie :)
Rafał10 02.07.2012 17:07
takie najlepsze !!!!
Kekerboom 02.07.2012 13:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak