Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe ptasie mleczko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier wanilinowy 2 opakowania
cukier puder 1/3 szklanki
cytryny 1 sztuka
gorzka czekolada 200 gram
pomarańcza 1/2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe ptasie mleczko

1. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami wrzątku i mieszać do czasu jak się rozpuści . odstawić do ostygnięcia białka wraz z cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę
2. Schłodzić kremówkę zmiksować z cukrem pudrem pomarańcze i cytrynę sparzyć po czym wycisnąć z nich sok pianę z białek i śmietanę delikatnie wymieszać , ostrożnie wlać do nich soki oraz żelatynę masę włożyć do natłuszczonej formy przykryć ją folią aluminiową i wstawić do lodówki na 1-2h
3. Zastygniętą masę pokroić na kostkę maczając nóż w gorącej wodzie. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej kawałki masy maczać w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia na pergaminie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 02.07.2012 18:06
bajeczne!:)
Rafał10 02.07.2012 17:08
takie najlepsze !!!!
tessinka 02.07.2012 15:32
świetny pomysł aby to zrobić samemu a nie kupować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak