Sposób przygotowania

1. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami wrzątku i mieszać do czasu jak się rozpuści . odstawić do ostygnięcia białka wraz z cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę
2. Schłodzić kremówkę zmiksować z cukrem pudrem pomarańcze i cytrynę sparzyć po czym wycisnąć z nich sok pianę z białek i śmietanę delikatnie wymieszać , ostrożnie wlać do nich soki oraz żelatynę masę włożyć do natłuszczonej formy przykryć ją folią aluminiową i wstawić do lodówki na 1-2h
3. Zastygniętą masę pokroić na kostkę maczając nóż w gorącej wodzie. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej kawałki masy maczać w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia na pergaminie

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    świetny pomysł aby to zrobić samemu a nie kupować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    takie najlepsze !!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    bajeczne!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !