Sposób przygotowania

Dwa rozgniecione ząbki czosnku umieścić na dużej patelni na której są rozgrzane 2 łyżki oliwy i smażyć przez pół minuty. Bakłażany pokroić na długość, na 1 cm plastry, układać porcjami na patelni, dolewając pomału pozostałą oliwę, smażyć przez 3-4 min po każdej stronie. Usmażone plastry bakłażana odsączyć na papierowych ręcznikach. Do głębokiej formy wykładać warstwami na przemian, najpierw plastry bakłażana, ser mozzarella oraz małą ilością przecieru pomidorowego. Wszystko powtarzać aż do wyczerpania warzyw i sera. Na koniec wierzch polać resztą przecieru i posypać startym serem typu parmezan. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni, przez 25-30 min. Podawać na gorąco lub zimno.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pysznie stopione serki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !