Sposób przygotowania

Kawałki kurczaka nakłuć ostrym nożem, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę z miodu, roztartego czosnku, przyprawy 5 smaków, sosu sojowego, oleju sezamowego, i imbiru natrzeć nią mięso. Zostawić przynajmniej na 3 godziny (lub na całą noc) w lodówce.

Pomarańczę pokroić na grube plastry. Mięso i plastry pomarańczy ułożyć w żaroodpornym naczyniu, dodać resztę marynaty.

Włożyć do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na niecałą godzinę. Co jakiś czas polewać mięso sosem, który powstanie podczas pieczenia.
Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !