Sposób przygotowania

Do zmiksowanego z masłem twarożku dodać mąkę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić na 3 godz do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić na kwadraty 5x5 cm. W rogu każdego kwadratu położyć ćwierć łyżeczki konfitury. Zwinąć w rożki. Ułożyć na blasze wysmarowanej pergaminem. Posmarować żółtkiem rozmieszanym z mlekiem, posypać posiekanymi orzechami. Piec 12 do 15 min. w temp 200 st. Ostudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !