Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki morelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 7 dag
twarożek 10 dag
mąka 12 dag
konfitura morelowa 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt
mleko 2 łyżki
orzechy włoskie 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki morelowe

Do zmiksowanego z masłem twarożku dodać mąkę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić na 3 godz do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić na kwadraty 5x5 cm. W rogu każdego kwadratu położyć ćwierć łyżeczki konfitury. Zwinąć w rożki. Ułożyć na blasze wysmarowanej pergaminem. Posmarować żółtkiem rozmieszanym z mlekiem, posypać posiekanymi orzechami. Piec 12 do 15 min. w temp 200 st. Ostudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2013 19:04
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak