Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
kakao ciemne 2 łyżki
margaryna 1/2 kostki
aromat waniliowy
woda 1/3 szkl.
rodzynki 1 paczka
galaretka 1 szt.
dżem 1 szkl.
herbatniki 5 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka bez pieczenia

1. Cukier,kakao,margarynę i wodę zagotowac.Blachę prostokątną wyłożyc herbatnikami,a resztę zemlec.
2. Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu.Do przestudzonej masy dodac dżem,aromat i zemlone ciastka.Wymieszac.
3. Masę rozprowadzamy na herbatnikach,po wierzchu posypac rodzynkami i polewamy nieco przestygniętą galaretką.Wsawic do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 01.04.2011 11:05
super
agata1722
agata1722 14.12.2010 13:02
BARDZO DOBRY PRZEPIS
kakiaa 10.07.2010 15:09
Świetny przepis:) Trzeba będzie wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak