Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mąkę przesiewam do miski. Drożdże wkruszam do miseczki( dość wysokiej), zalewam letnim mlekiem, dodaję 2 łyżki cukru i odstawiam do wyrośnięcia. Margarynę rozpuszczam i studzę. Jajko i żółtka miksuję z cukrem i esencją. Do mąki dodaję masę żółtkową i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiam ciasto dodając sól, na koniec dodaję margarynę.


Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Kto to zje? :D
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A ja uważam,że takich świeżych jagodzianek można zjeść na prawdę dużo.Za dużo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja mogę zjeść ich bardzo dużo :) Uwielbiam jagodzianki, więc prawie zawsze robię z kg mąki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    naprawdę, jedne z lepszych słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    a ja jagody użyłam do muffinek-ale muszę dokupic-i robię te jagodzianki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pięknie wyszly
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    piękne i pyszne... pyszne i piękne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wyglądają smakowicie - pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Rewelacja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pysznie wyglądają z jagodami najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubimy, na drugie śniadanie jak znalazł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !