Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, soli, zwiórkowanego masła oraz połowy roztrzepanego jajka. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować (między dwoma kawałkami folii) na grubość 3 mm. Za pomocą okrągłych foremek o średnicy 6 cm i 2 cm wykroić obwarzanki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Posmarować resztą jajka i posypać płatkami z migdałów oraz posypką cukrową. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 170 st. Piec przez 10-12 min. Po upieczeniu zdjąć ciasteczka z blachy i wystudzić.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam nigdy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !