Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajdurki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 6 dag
cukier trzcinowy 13 dag
cynamon pół łyżeczki
sól szczypta
mąka 6 dag
mielone migdały 5 dag
woda 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bajdurki

Utrzeć cukier z masłem, dodać cynamon i sól. Cały czas ubijając, połączyć z dodawaną porcjami mąką. Na koniec dodać wodę i migdały. Starannie zagnieść. Uformować z ciasta kulki wielkości 1,5 cm i spłaszczyć je dłońmi. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 5-7 min w piekarniku nagrzanym do 170 st. Jest to przepis na ok. 50 ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2013 19:04
też bardzo dawno nie robiłamm
Rafał10 02.07.2012 17:13
ooo jak dawno nie robiłam, aż nabrałam ochoty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak