Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na ćwiartki. Gotować 10 min w osolonej wodzie. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, miąższ pokroić w ćwiartki. Dodać do ziemniaków i gotować razem jeszcze 10 min. Cebulę obrać, pokroić w krążki., usmażyć na złotobrązowy kolor na połowie masła. Ziemniaki i jabłka odcedzić, odparować. Ugnieść tłuczkiem na gładką masę. Do mleka dodać resztę masła oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Podgrzać na małym ogniu, po czym wlewać powoli do ziemniaków, mieszając co pewien czas trzepaczką. Przełożyć na półmisek, przybrać krążkami cebuli i listkami majeranku.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie dawno robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !