Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzik pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledzia 4 sztuki
buraki 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
majonez 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik pod pierzynką

Śledzia moczymy z nadmiaru soli,następnie kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i siekamy. Buraki gotujemy i studzimy,po obraniu ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na dnie naczynia układamy śledzia,na nim cebulkę,buraka i całość przykrywamy majonezem. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 02.07.2012 11:49
moja babcia takie robi.... są bardzo smaczne :)
Cukiereczek13 02.07.2012 11:16
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak