Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 180° C. Kroimy boczek w paski. Rozkładamy pomidory w naczyniu żaroodpornym, dodajemy boczek, cebulę, czosnek i oliwę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy naczynie do piekarnika na 1 godzinę. W tym czasie pomidory przejdą smakiem boczku i bardzo zmiękną. Wyjmujemy naczynie z piekarnika.
W międzyczasie gotujemy makaron al dente w dobrze osolonej wodzie. Odcedzamy, ale nie płuczemy. Wsypujemy do gorącego sosu i mieszamy. Podajemy od razu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo to coś w moim stylu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !