Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kalarepką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
kalarepka młoda 1 szt z liśćmi
pieczarki 20 dag
olej do formy
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mleko 1 szkl
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
twarożek 20 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kalarepką

Z kalarepki odciąć liście, odłożyć. Ziemniaki, kalarepę i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić w plastry. Ułożyć na przemian w natłuszczonej formie, doprawić solą, pieprzem i gałką. Twarożek wymieszać z mlekiem, posiekanymi liśćmi kalarepki i pietruszki oraz szczypiorkiem. Doprawić do smaku, zalać warzywa. Piec 45 min w temp. 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2013 19:05
lubię takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak