Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt.
cebula
mięso mielone 20 dkg.
sok pomidorowy 1/2 szkl.
sól i pieprz
oliwa
bulion warzywny 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane kalarepki

kalarepki umyć i odciąć kapelusik wydrążyć środek a miąższ zachować i pokroić.Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić drobno pokrojoną cebulę dodać mięso mielone i pokrojony miąższ a kalarepek wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem dusić ok.5-7min.podlewając sokiem pomidorowym.kalarepki w środku oprószyć solą i nakładać farsz przykryć odciętym kapelusikiem włożyć do garnka podlać bulionem warzywnym i dusić ok.30min.aż zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak