Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z indyka w śmietanowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg.
śmietana gęsta 1 szkl.
por 2 szt.
oliwa 3 łyżki
mąka 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól i pieprz
indyk 5 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z indyka w śmietanowym sosie

sznycle umyć i osuszyć a następnie natrzeć przyprawami odstawić do lodówki na pół godziny,po tm czasie oprószyć je mąką o obsmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z posiekanym czosnkiem,dodać umyte i pokrojone w półplasterki pory oraz pieczarki wymieszać i dusić 15min.na koniec wlać śmietanę jeśli trzeba to doprawić do smaku solą i pieprzem całość delikatnie wymieszać i zagotować .Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak