Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 60 dkg
kiełbasa podwawelska 2 sztuki
kapusta biała 1 główka
pieczarki 30 dkg
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę białą umyć, poszatkować, podlać wodą, gotować pod przykryciem. Kiełbaskę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty. Kapustę kwaszoną pokroić, podlać wodą, gotować pod przykryciem w osobnym naczyniu. Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty kiszonej, gotować do miękkości. Kapusty połączyć ze sobą.
Krok 1 - Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami foto
2
Pogotować chwilę razem, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Pieczarki poddusić, dodać do bigosu.
Krok 2 - Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami foto
3
Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić, wymieszać. Podawać z jasnym pieczywem.
Krok 3 - Bigos z mięsem, kiełbasą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 08.07.2013 21:27
Musi być pyszny :-)
Bernadeta 02.02.2013 10:36
bardzo smaczny bigosik
Iwusia 10.01.2013 23:02
ale mi zrobiłaś smaka :)
Jodaj 15.12.2012 10:57
bigos uwielbiam :)
emeslive 10.10.2012 21:06
Pyszny swojski bigos! Jak ja lubię takie potrawy!
berys18 15.09.2012 13:34
apetyczny bigosik
mirosława4 07.07.2012 21:00
smaczny
mela25 03.07.2012 07:29
uwielbiam bigos !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak