Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
sosier 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 lyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka duszona

mięso pokroić na kotlety ok 1 cm grubości. natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. posypać z obu stron papryką mieloną słodką. Dobrze podsmażyć. zmniejszyć ogień, dodać gorącej wody, tyle aby przykryła mięso. Dodać sosier. Dusić godzinkę, lub do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak