Sposób przygotowania

rybę opłukać osuszyć oprószyć solą i pieprzem odstawić na godzinę w chłodne miejsce pod przykryciem.Czosnek obrać posiekać utrzeć z odrobiną soli,pory oczyścić umyć i pokroić w cienkie krążki.rozgrzać masło wrzucić pora i przesmażyć z czosnkiem aż się zeszklą ok.5min.wlać wino i podgrzewać aż połowa płynu odparuje,dodać śmietanę wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok.10min.na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i usmażyć na rumiano łososia z obu stron,podawać z sosem porowym i cytryną oraz pomidorkami koktajlowymi posypanymi posiekana natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna rybka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna rybka !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !