Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg nadziewany smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt.
czosnek 4 ząbki
masło 2 łyżki
koperek 1 pęczek
cytryna
mąka
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg nadziewany smażony

pstrągi sprawić dokładnie umyć osuszyć skropić sokiem z cytryny od zewnątrz i wewnątrz i posolić do smaku,do każdego pstrąga w środek włożyć masło wymieszane z posiekanym czosnkiem oraz koperkiem i spiąć wykałaczką obtaczać w mące i kłaść na mocno rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron.Podawać zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.10.2013 13:54
Lubię pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak