Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć,czosnek obrać posiekać i utrzeć z odrobiną soli,ziele angielskie i liście laurowe utłuc w moździerzu.W naczyniu wymieszać czosnek,majeranek,utłuczone ziele angielskie i liście laurowe,sól oraz pieprz i natrzeć mięso.Miód wymieszać z sokiem jabłkowym i sokiem z cytryny przygotowanym sosem polać szynkę i odstawić na noc do lodówki,można przewrócić kilka razy mięso w marynacie aby równomiernie się zamarynowała,następnego dnia wyjąć szynkę z marynaty i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu a każdej strony na rumiano.Włożyć obsmażoną szynkę do blaszki podlać pozostałą marynatą i upiec w piekarniku w temp.170st.ok.2godz.podawać z ulubionymi surówkami i młodymi ziemniaczkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !