Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser biało- czerwony

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 czubata łyżka
truskawki świeże 40 dag
mleko 2% 80 ml
cukier
perełki do dekoracji
posypka czekoladowa do dekoracji
pastylki czekoladowe do dekoracji
mięta do dekoracji
twaróg 300 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser biało- czerwony

Kroki postępowania

1
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, dokładnie miksujemy, słodzimy do smaku. Czubatą łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 40 ml wody i dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dokładnie mieszamy. Gdy truskawki zaczną tężeć, wlewamy je do pucharków lub szklanek i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec słodzimy. Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, dodajemy 2 czubate łyżki twarogu. Ciągle ubijając dodajemy do śmietany resztę sera, a następnie żelatynę zmieszaną z twarogiem. Dokładnie miksujemy. Masę serową wykładamy na zastygnięte truskawki.
Krok 1 - Deser biało- czerwony foto
2
Wkładamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem przyozdabiamy czekoladowymi pastylkami i posypką
Krok 2 - Deser biało- czerwony foto
3
oraz perełkami do dekoracji i listkami mięty.
Krok 3 - Deser biało- czerwony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 10.08.2012 22:27
pychotka :) i do tego ślicznie wygląda!
monika141 21.07.2012 14:12
świetnie wyglada
Beatris 02.07.2012 10:17
Moja rodzina bardzo lubi takie deserki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak