Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i pieczemy w piekarniku posolone i polane oliwą z oliwek. W międzyczasie mrożony szpinak wykladamy na patelnie, dodajemy czosnek, sól, galkę muszkatolową i czekamy aż się rozmrozi. Mięso czyścimy, płuczemy i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy na zloty kolor z obu stron. Szpinak zdejmujemy z ognia, dodajemy smietanę (30stkę) i mieszamy. Dodajemy pieprz. Na talerz wykladamy szpinak, na to kładziemy miso i dookola dodajemy pieczone ziemniaki upieczone jak frytki. Rewelacyjny zestaw.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    smakowicie i zdrowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !