Sposób przygotowania

Spód:
Biszkopty łamię na kawałki, dodaje kakao i stopione masło, 1 łyżkę. Mieszam składniki i wykładam na tortownicę. Podpiekam ok.10min w 150C.
Masa:
Ser miksuję z cukrem i cukrem waniliowym. Do szklaneczki wyciskam sok z cytryny i limonek i dodaję powoli do masy serowej. Dodaję po jednym jajku. Czekoladę stapiam i łączę razem ze śmietanką kremówką, mieszam do uzyskania gładkiej masy. Czekoladę schładzam i przestudzoną dodaję do masy serowej. Na sam koniec ścieram skórkę z jednej limonki. Ubijam całość na wolnych obrotach i wylewam na podpieczony spód. Piekę 1,5h w 180C.

Polewa:
Pół tabliczki białej czekolady stapiam i dodaję sok z cytryny oraz 1 łyżeczkę cukru pudru. Jeszcze ciepłą polewę wylewam na upieczony i przestudzony sernik. Następnie stapiam 1/3 tabliczki czekolady deserowej z kilkoma kroplami mleka. Dekoruję wierzch ciemną polewą i posypuję jeszcze podprażonymi migdałami.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Orzeźwiający posmak ma pewnie ten serniczek.Fajny pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda znakomicie. i fajne połączenie smaków
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały serniczek, pięknie wygląda a i smakować musi wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !