Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany nadziewane mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
mięso mielone wołowe 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
przyprawy świeże do smaku
ser żółty łyżka
śmietana 1/2 łyżki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany nadziewane mięsem mielonym

Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ostrym nożem wykroić miąższ ok. 1 cm od skórki. Miąższ wyłożyć na sito i odcedzić. W międzyczasie mięso mielone wrzucić na patelnię i podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Paprykę pokroić w drobna kostkę i dodać do mięsa. Dodać cebulę i czosnek pokrojone bardzo drobno. Dodać tymianek, oregano i pietruszkę posiekaną bardzo drobno. Dodać miąższ do mięsa, dodać potarty ser żółty i śmietanę. Mięso wyłożyć do bakłażana i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. posypać serem i tartą bułką. Polać odrobiną oliwy z oliwek i piec ok. 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.08.2012 18:07
mmm są świetne!!;)
cooleczka 10.08.2012 19:47
smaczny
Emiliozo 08.08.2012 08:01
bardzo apetycznie się prezentują
Aleksandraa 21.07.2012 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak