Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ostrym nożem wykroić miąższ ok. 1 cm od skórki. Miąższ wyłożyć na sito i odcedzić. W międzyczasie mięso mielone wrzucić na patelnię i podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Paprykę pokroić w drobna kostkę i dodać do mięsa. Dodać cebulę i czosnek pokrojone bardzo drobno. Dodać tymianek, oregano i pietruszkę posiekaną bardzo drobno. Dodać miąższ do mięsa, dodać potarty ser żółty i śmietanę. Mięso wyłożyć do bakłażana i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. posypać serem i tartą bułką. Polać odrobiną oliwy z oliwek i piec ok. 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    bardzo apetycznie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm są świetne!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !