Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Otulona kaszą cukinia z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 mała
mąka pszenna
kasza jęczmienna 1 szklanka ugotowana
mozzarella 5 dag
natka pietruszki 3 czubata łyżka
sól
pieprz
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Otulona kaszą cukinia z piekarnika

Kroki postępowania

1
Do kaszy jęczmiennej dodajemy drobno pokrojoną mozzarellą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Otulona kaszą cukinia z piekarnika foto
2
Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy mniej więcej w 1 cm talarki. Panierujemy w mące,
Krok 2 - Otulona kaszą cukinia z piekarnika foto
3
następnie w rozkłóconym białku jajka i kaszy z dodatkami. Cukinię układamy na papierze do pieczenia i gotowania.
Krok 3 - Otulona kaszą cukinia z piekarnika foto
4
Pieczemy około 15 minut w 180-190 stopniach. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Otulona kaszą cukinia z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 03.07.2012 13:41
Mysiuniu, cieszę się, że Cię zainspirowałam i już nie mogę się doczekać Twojej propozycji, bo uwielbiam szpinak :)
Mysiunia 03.07.2012 12:46
Zainspirowana Twoim przepisem postanowiłam dziś coś zrobić w podobie :) Nielubianą przeze mnie pietruszkę zastąpiłam szpinakiem, a z cukinii zrobiłam łódeczki i na koniec posypałam zółtym serem :) Zapraszam niebawem do mojej księgi :)
Mysiunia 01.07.2012 21:47
Jejciu - ale mi smaka narobilaś! Kasza + mozarella, do tego moja ulubiona cukinia.... Muszę koniecznie wypróbować! A cukinii w tzm roku mam urodzaj :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak