Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszek 1 kg
Goździki całe Prymat 6 sztuk
cukru 6 łyzek
wody 1 l
śliwek 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Wodę zagotować.Gruszki przemyć i obrać ze skórki.Pokroić na kawałki.Śliwki przemyć i opkroić na pół.Do każdego słoika włożyć gruszki ,goździki a na wierzch kawałki śliwek.Wsypać dwie łyżki cukru.Zagotowaną wodę wlać do słoików.Dokładnie zakręcić.Wekować ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 13.08.2012 15:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak