Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą brzoskwiniową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąki 1 szklanka
cukru 1 szklanka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
wody 4 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą brzoskwiniową

Jajka ubić z cukrem.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto przełożyć na wysmarowaną i opsypaną bułką tartą blachę.Piec ok 35 min w tem.180 stopni.Po upieczeniu ostudzić.Brzoskwinie wyjąć z puszki i odsączyć.Zmiksować.Żelatynę rozpuścić we wrzątku i ostudzić.Przelać do brzoskwiń i wymieszać.Masę przelać na biszkopt.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 05.02.2013 16:47
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak