Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolady-zrazy wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 3/4 kg.
boczek wędzony 10 dkg.
cebula 2 szt.
mąka 2 łyżki
śmietana 30% 1/2 szkl.
bulion wołowy 1/2 l.
olej
sól i pieprz
ogórek kwaszony 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rolady-zrazy wołowe

wołowinę umyć osuszyć i pokroić w plastry lekko rozbić.Cebule obrać połowę cebuli pokroić w piórka a pozostałą w kostkę,boczek i ogórki w słupki,na każdym plastrze mięsa układać cebulę,boczek i ogórek zwijać ciasno w roladę i spiąć wykałaczką.Obtaczać w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,dodać posiekaną cebulę i smażyć ok.3min.wlać bulion,dodać przyprawy liść laurowy,ziele angielskie,pieprz i sól do smaku dusić do miękkości,na koniec zabielić śmietaną zagotować i jeśli trzeba to doprawić do smaku solą i pieprzem,podawać z kluskami lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 29.12.2013 10:50
smaczne z ziemniaczkami :)
Wacław 10.11.2013 12:00
pyszne,dawno takich nie robiłem
IKrakowianka 04.06.2013 23:29
bardzo lubię takie rolady
ewka1978 02.08.2012 09:50
pychota
Wafelek2601 26.07.2012 10:06
Pyszne
dagmara020 26.07.2012 09:49
wygląda pycha w niedziele zrobię na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak