Sposób przygotowania

rybę rozmrozić jeśli mamy mrożoną umyć i podzielić na porcje,w naczyniu wymieszać musztardę,sól,pieprz i tymianek zamarynować rybę i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Cebulę pokroić w plastry,por umyć i także pokroić w plastry,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli.Zamarynowaną rybę obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron,dodać cebulę,pora,utarty czosnek wymieszać i smażyć ok.5min.dodać pomidory wymieszać i dusić jeszcze 15min.pod przykryciem,wlać śmietanę wymieszać i dusić jeszcze ok.10min.Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !