Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez pieczenia

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 sztuki
biszkopty okrągłe 20 dag
krem czekoladowy 1|2 słloiczka
rum
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 60 (przegotowana)
serek homogenizowany 600 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez pieczenia

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Rum połączyć z wodą - poncz. Biszkopty smarujemy kremem czekoladowym. Składamy biszkopty. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody, następnie rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Serek zmiksować na puszystą masę dodać żelatynę miksując. Formę wyłożyć folią aluminiową. Złożone biszkopty maczamy w ponczu i układamy na dnie formy. Wykładamy zmiksowany serek z żelatyną, wyrównać masę. Wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki. Pyszne ciasto do kawy bez pieczenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 05.10.2016 19:28
Smaczne ciasto.
angelika14 02.08.2012 10:42
idealne dla studenta, szybkie, tanie i bez pieczenia
bgs1984 02.07.2012 16:10
pycha
marzenciak1985 02.07.2012 16:06
mniam
Mati13 01.07.2012 20:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak