Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso mielone z pietruszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szkl
jajko 4 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyzeczka
sól
pieprz
natka pietruszki garśc
czosnek 2 ząbki
kajzerka 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyż
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: mięso mielone z pietruszka

kajzerkę moczymy i gdy namoknie odciskamy i mielimy mięso z czonskiem i zeszkloną cebula na maśle. Dodajemy grysik oraz przprawy i wszystko razem wyrabiamy z jajkami i natka na jednolitą masę. Przekładamy do rekawa i szczelnie ściskamy aby powstał wałeczek i wkłdamy do wody i gotujemy ok 1 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak