Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z fasolką szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
asolka szparagowa żółta bezłyk 25 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z fasolką szparagową

Fasolkę umyć, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Fasolkę posiekać lub pokroić drobno. Rozgrzać masło na patelni włożyć fasolkę, dodać ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażyć mieszając ok 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, przyprawę do mięsa mielonego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mięso wyrobić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy mięsnej formować okrągłe placuszki, na środku położyć fasolkę. Uformować klopsy. Obtoczyć w mące. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju. Można podać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 05.10.2016 19:30
Pomysłowe :;)
pestka 27.03.2013 12:00
super pomysł - dla mnie coś nowego
goofy9 01.09.2012 23:39
świetny pomysł
halina16 05.08.2012 19:10
pyszne
Magdalena/Madija 14.07.2012 12:08
fajny przepis
Elżbieta17 14.07.2012 11:49
wygląda zachęcająco:)
bgs1984 02.07.2012 16:10
pycha
marzenciak1985 02.07.2012 16:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak